ЦЕНТРАЛЕН ВОЕНЕН КЛУБ

Монументална сграда построена в началото на 20 век в стил Неоренесанс – една от културните икони на София. Замислен като офицерски клуб в характерния архитектурен стил на западните клубове от края на 19 век, Централният военен клуб бързо се превръща във водещия културен и светски център на столицата, допринасяйки за развитието на изпълнителските и изящните изкуства в България. Величествената и изискана концертна зала на клуба ще бъде мястото за провеждане на концертите и баловете в събота и неделя.

Адрес: бул. “Цар Освободител” 7
Виж на картата

ДОМ НА МОСКВА

Историческа сграда с уникален интериор, построена преди повече от 120 години в характерния за края на 19 в. архитектурен стил.  Първоначално тук е била разположена първата Руска императорска дипломатическа служба. От 1917г. до 1976г., с кратки прекъсвания, това е била представителната сграда на Съветското посолство в София. В красивите зали на Дома на Москва ще бъде разположен фестивалния информационен център и ще се проведат танцовите семинари, афтърпартито след танго бала в събота и закриващата милонга в неделя вечер.

Адрес: София, ул. “Раковски” 92
Виж на картата

МОСКОВСКА 15

Още една историческа сграда, разположена зад бившия Царски дворец (сега Национална художествена галерия) и известна още като “Къщата с часовника”. Според една градска легенда княз Фердинанд купил къщата за своя любовница и поръчал на покрива й да сложат часовник, така че да може да го вижда от покоите си в двореца отсреща и да отброява минутите до мига на срещата. Не знаем дали тази роматична история е вярна, но знаем че тази къща е идеалното място за провеждане на афтърпарти в ранните часове на нощта. Тук ще танцуваме след бала в петък.

Адрес: София, ул. “Московска” 15
Виж на картата