CARLOS ESPINOZA & NOELIA HURTADO

От време на време аржентинското танго става свидетел на раждането на истинска звездна двойка, която толкова естествено и безпроблемно комбинира виртуозност, креативност и автентичнoст, че ни кара да вярваме в божественото естество на таланта. Такава звездна двойка се роди през 2011 г. когато Карлос и Ноелия, всеки един вече с утвърдена репутация като танцьор, обединиха артистичните си умения за да формират това, което е може би най-обичаната и успешна танго двойка в света в момента. Ние се чувстваме изключително щастливи и облагодетелствани от факта, че те ще участват в нашия фестивал.

ARIADNA NAVEIRA & FERNANDO SANCHEZ

Малко са младите аржентински двойки, които имат такова влияние върху развитието на тангото, като Ариадна и Фернандо. Те са добре известни със свежестта и иновативността, с които комбинират есенцията на тангото като танц и присъщото усещане на прегръдката. Притежават хармоничен стил, който смесва и съвместява модерните възгледи за тангото и неговата вечна същност. От 2009 г. те пътуват по света за да споделят любовта си към тангото и да оставят своя отпечатък, популяризирайки танца съсредоточен върху партньора. За нас е чест и удоволствие да ги приветстваме за първи път в България.

Официална страница: www.ariadnayfernando.com

LEANDRO PALOU & MARIA TSIATSIANI

Леандро и Мария са утвърдени професионални учители и танцьори на аржентинско танго, които ръководят една от главните Танго академии в Лондон и редовно пътуват из Европа за да водят семинари и да участват във фестивали и спектакли. Дългият списък на постиженията им включва изяви в Лондонския Уест Енд, в прочутото телевизионно шоу Strictly Come Dancing, както и в множество фестивали и спектакли в Буенос Айрес. Леандро е, несъмнено, един от водещите танцьори в света днес. С над 20-годишна изпълнителска и преподавателска кариера той има привилегията да си е партнирал с някои от най-известните дами в модерната история на тангото, сред които покойната Андреа Мисе и легендарната Алехандра Мантинян. Притежава ясен и точен стил на преподаване, благодарение на дълбоките си познания за танца и особеностите на човешкото тяло. Партньорката му, Мария, е запален танцьор и хореограф с вепечатляваща и изключително дълга танцова биография.

Официална страница: www.tangoacademy.co.uk